Meer subsidies beschikbaar voor warmtepompen en zonneboilers

De subsidieregeling voor warmtepompen en zonneboilers wordt uitgebreid. Dat heeft het kabinet aangekondigd tijdens Prinsjesdag. In totaal wordt er 160 miljoen euro extra uitgetrokken om de investeringen aan te wakkeren.

De 160 miljoen geldt als aanvulling op de huidige subsidiepot. De regeling loopt nog tot 2020 en is geldig voor zowel particulieren als bedrijven. Dit jaar werd er tot eind augustus voor zo’n 46,5 miljoen euro aan subsidie aangevraagd. In totaal zijn dat 14.670 aanvragen. In juni zijn de meeste aanvragen binnengekomen. In totaal is er in die maand 11,9 miljoen aan subsidie aangevraagd.

Gunstig voor installatiebranche

De verlenging van de subsidieregel is gunstig voor de installatiebranche. Particulieren en bedrijven zijn door deze subsidie sneller geneigd om te investeren in een warmtepomp of zonneboiler. Dat levert weer werk op voor de installateur.

De warmtepomp is populair

Het grootste deel van de subsidiepot wordt gebruikt voor de aanschaf van een warmtepomp. Particulieren en bedrijven schaffen sneller een warmtepomp aan dan een zonneboiler. Bij zowel particulieren als bedrijven gaat het om ongeveer 60% van de aanvragen.