Waarom kiezen voor een warmtepomp?

Een warmtepomp is een uitstekende warmtebron. Doordat hij zijn warmte uit de aarde, water of lucht haalt, verwarmt een warmtepomp uw woning op een milieuvriendelijke manier. Hierdoor heeft een warmtepomp een rendement van soms wel meer dan 500%!

Het aantal Nederlandse huishoudens met een warmtepomp groeit hard. Begin 2018 waren dit er al meer dan 220.000. In Scandinavische landen, waar aardgas veel beperkter verkrijgbaar is, is de warmtepomp al veel langer niet meer weg te denken. Nu is de warmtepomp zo ver ontwikkeld, dat het een goed alternatief is voor de HR-ketel die we in Nederland vaak gebruiken.

Er zijn verschillende soorten warmtepompen. Een hybride warmtepomp is het meest gangbaar. Deze is te combineren met uw huidige cv-ketel. De cv-ketel springt dan bij wanneer de warmtepomp het alleen niet redt. Van de hybride warmtepomp bestaan meerdere typen.

Wilt u (bijna) volledig van het gas af? Dan is een all electric warmtepomp een goede optie. Bij een all electric warmtepomp hebt u geen cv-ketel meer nodig. De warmtepomp verwarmt uw woning zelfstandig. Een all electric warmtepomp is een grote investering die lang niet voor iedereen rendabel is. Bent u geïnteresseerd in dit type warmtepomp? Klik dan op onderstaande link.